Hogyan lehetek önkéntes?

Tevékenységünkben nagy szerepe van az idejüket és munkájukat ingyen felajánló önkéntes segítőknek. Kis egyesület lévén, nehezen tudjuk a tevékenységeinket megvalósítani segítők nélkül.

Ha érdekel a környezeted, ha szereted a természetet. Ha akarsz tenni egy szebb holnapért, és egy dinamikus, fiatal csapat tagja lenni, nálunk a helyed!

Lássuk a leggyakoribb kérdéseket!

Természetvédelmi tevékenységek

Egész éves munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk a természetvédelmi kezelésekre, tevékenységekre. Mindezt természetesen a közösség bevonásával tesszük, előtérbe helyezve a környezeti nevelést, tudatosságot és odafigyelést nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is. A madárgyűrűzés, madárodúk és – etetők közös elkészítése és kihelyezése a környezetünkben élő madarak védelmére hívja fel a figyelmet. Fontos tevékenységünk az élőhely kialakítás és kezelés, pl. parti fecske és gyurgyalag fészkelő partfal építése és fenntartása a városon belül és kívül. Kora tavasszal fontos feladat a békamentés, melynek során békaterelő hálót helyezünk ki bizonyos útszakaszok mentén a vándorló kétéltűek megmentésére. A környezetünkben élő állatok megismerése és megfelelő védelme mindenki számára nemes feladat, a főként megfigyelés céljából szervezett programok ezt a célt szolgálják (pl. bagolyles).