Nyugati Mecsek

Tókerülés és termálcsobbanás

Júliusi túránk a híres orfűi tórendszer mellett vezet. Utunk első nevezetessége az Orfű feletti Balázs-hegyen található, 2014-ben felújított fémszerkezetű kilátó. Gyönyörű panoráma élvezhető innen a Pécsi-tóra, illetve a Mecsek nyugati hegyvonulataira. Párszáz méteres ereszkedéssel a s3 úton elérjük a legendákkal övezett Sárkány-kútat a Balázs-hegy északkeleti oldalában. Ez egy időszakosan működő, egyedi rendszerű karsztforrás. A kis kutat érdekes forrás táplálja, van hogy teljesen elapad a vize, máskor viszont annyi víz is csordogál belőle, hogy akár fürdeni is lehet benne. A forrás hidrogeológiai szempontból igen ritka természetes jelenség.

Túrautunkat a sk jelen folytatjuk egészen a magyarhertelendi termálfürdőig. Ám közben rengeteg vízparti látnivaló, források, lápos helyek kísérik utunkat. Szabadstrandolási lehetőség a tóban és felfrissülést nyújtő árnyékos büféteraszokon pihenhetünk útközben. Apró régi és új településrészeken gyaloglunk át egész a tórendszer végéig. Itt mi a Herman Ottó-tó duzzasztógátja után jobbra vesszük az irányt, immár kellemesen hűs erdőkben és hamarosan elérjük a magyarhertelendi termálfürdőt.

A túrán két lehetőség közül választhatnak a résztvevők:

  • Azok számára, akik csak a magyarhertelendi termélfürdőt választják egésznapos parogramnak, már délelőtt 9:30 órától elkezdhetik a lazítást, felfrissülést a minden igényt kielégítő strandon.
  • A gyalogos túrát választók is csobbanhatnak a szabdstarndon, de délután még lesz pár órás lehetőség a termálfürdőben is úszkálni...

Legnagyobb magasság
320 m
Teljes táv
10.08 km
A fájlban nulla értékek is lehetnek.

Az útvonalat letöltötték 8 alkalommal.

openstreetmap
http://{s}.tile.openstreetmap.org/{z}/{x}/{y}.png
A Zöldközért is ezt ajánlja: © OpenStreetMap
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
http://zoldkozert.hu/media/com_gpstools/markers/02marker.png
http://zoldkozert.hu/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
2
50
google.maps.MapTypeId.ROADMAP
1
1
1
1
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Távolság
Emelkedés
Sebesség
Heart Rate
km
kmph
m
km
mi
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s

Termálfürdő és Szaunapark, Magyarhertelend

A nyári szezonban a fedett fürdőnk mellett árnyékos erdei strandunkkal kiegészülve lehetőséget kínálunk minden korosztály számára megtalálni a megfelelő fürdőzési igényt. A főszezonban 7 medencével kiegészülve összesen 12 medence közül válogathatnak az ide érkező vendégek. Baba pancsoló, vizivár, gyermekmedence várja a legkisebbeket. Felnőtt vendégeink a két sávos 25 m úszómedence, a pergolás és a fokozatosan mélyülő ülőmedence közül válogathatnak. Termálkertünk, mely a strand területén egy különálló létesítmény, elhúzható tetővel, vizes blokkal, pihenő ágyakkal biztosítja felnőtt vendégeink számára a nyári szezonban is a csendes és nyugodt kikapcsolódást.

-orfu-tokerules
-orfu-tokerules
-orfu-tokerules
-orfu-tokerules
-orfu-tokerules
-orfu-tokerules
-orfu-tokerules

 

 


Hasznos lehet a túra alatt

Szállás

Étel, ital

Érdekelhet ez is

Oldal megoszása

Támogassa adója 1%-val egyesületünket: 18365744-1-03 (Rendelkező nyilatkozat letöltése)

Köszönjük, ha adományoz egyesületünk számára

pixel

Számlaszámunk: 10101047-61524000-01001000

© 2016- Minden jog fenntartva, Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület. Terv: www.euromarketing.hu.