magyar ismeretterjesztő film, 2014

Globál menü

Globál menü

2021. április 13.

Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon tartott Magyarországon?
A XX. század technológiai újításai, a mezőgazdaság és feldolgozóipar robbanásszerű fejlődése hosszútávú megoldási lehetőséget kínált a megtöbbszöröződött lakosságú bolygó élelmezésére, azonban a Zöldforradalom tartalékai napjainkra kimerültek. A jóléttel - és a GDP-vel - párhuzamosan növekszik az emberiség igénye a minőségi, leginkább állati eredetű ételek fogyasztására. Jogosan merül fel a kérdés magasabb szinteken is: mégis meddig fenntartható az effajta jólét? Léteznek alternatív megoldások?
Az agrárgazdálkodás és az élelmiszeripar az elmúlt évszázadban drámai változásokon ment keresztül. A tömeggyártás eredményeképp a fogyasztók távol kerültek az ételük forrásától, úgy, hogy közben észre sem vették a folyamatot. A most felnövő generáció jelentős része el sem tudja képzelni, hogyan készül az az élelmiszer, amit nap mint nap fogyaszt. Filmünk megkísérli bemutatni a mai helyzethez vezető körülményeket, vázolni a lehetséges megoldásokat, rávilágítani az aktuális szituáció előnyeire és hátrányaira.

  • Globál menü (magyar ismeretterjesztő film, 2014)
    A videó hossza: 52:00 perc

Források

Oldal megoszása

Támogassa adója 1%-val egyesületünket: 18365744-1-03 (Rendelkező nyilatkozat letöltése)

Köszönjük, ha adományoz egyesületünk számára

pixel

Számlaszámunk: 10101047-61524000-01001000

© 2016- Minden jog fenntartva, Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület. Terv: www.euromarketing.hu.